Skip to main content

Integritetspolicy

Dina personuppgifter

Hur vi hanterar och skyddar dina personuppgifter

Det är viktigt för oss att du som medlem känner dig trygg hos oss och vi har därför nedan gjort en sammanfattning av hur vi i SRT skyddar, hanterar och använder personuppgifter.

I och med den nya dataskyddslagen, GDPR, som träder i kraft den 25 maj har vi uppdaterat vårt sätt att hantera personuppgifter samt gjort det ännu tydligare för dig i vilket syfte vi sparar och använder kunddata. GDPR står för General Data Protection Regulation och ersätter den svenska personuppgiftslagen. För dig som kund innebär det att dina personuppgifter får ett ännu starkare skydd och att du får mer kontroll över hur dina personuppgifter används.

Vad vi sparar och varför

De uppgifter vi har om dig är de uppgifter vi får när du  ansöker om medlemskap eller gesällbrev. Vi sparar den informationen  för att kunna verifiera att du är en öppet  verksam utövare, skicka fakturor och medlemsmail och för att kunna  lista dig i medlemsregistret.

Så länge sparar vi personuppgifter

Personuppgifter sparas under den tid det finns en pågående användarrelation samt i enlighet med lämnat samtycke. Vill du att vi ska ta bort dina personuppgifter eller vill säga upp ditt medlemsskap är du alltid välkommen att höra av dig till oss så ordnar vi det direkt.

Så skyddar vi dina personuppgifter

När du ger ifrån dig uppgifter om dig själv i samband med ansökan om medlemskap ska du alltid kunna vara trygg med att vi hanterar dina personuppgifter på ett säkert sätt. Endast styrelsemedlemmar som behöver se dina uppgifter har tillgång till dem. Uppgifter som finns listade för allmänheten på www.s-r-t.se kan du själv logga in och ändra. Inloggningsuppgifter får du av medlemsansvarig vid medlemskapets början och du kan själv byta lösenord.

Dina rättigheter

Du har alltid rätt till att när som helst få ett utdrag på vilken information vi har om dig och få veta hur samt i vilket syfte personuppgifterna används. Skulle du inte vara enig med hur vi använder dina personuppgifter har du rätt till att göra invändningar samt ta tillbaka ditt samtycke. Du har också rätt att begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Du är varmt välkommen att kontakta SRTs styrelse för att få svar på frågor och funderingar kring dina personuppgifter.

Du når SRT:s styrelse på styrelse@s-r-t.se och yrkesnämnden på yrkesnamnden@s-r-t.se