Skip to main content

TDA – Tattoo Declaration App

Detta är SRT:s app som förenklar din vardag som tatuerare. Du använder appen till hälsodeklaration och för att enkelt skapa färgdeklaration för alla dina kunder. På detta sätt blir det mindre krångligt att följa färglagstiftningen. Appen kan användas i telefon men fungerar bäst på en iPad/Android platta vänd på sidan.

Kom igång:

Ladda ner appen på GooglePlay eller AppStore.

  • Efter ni laddat ner den så rekommenderar vi er att skapa en helt ny epostadress som enbart används till deklarationer. Annars riskerar ni att få e massa mail till er vanliga mailadress som skräpar ner. Har ni idag en epostadress som är till exempel ”hejt2@gmail.com” kan det vara smart att skapa en adress som är tex ”tda_hejt2@gmail.com” så man enkelt kommer ihåg den nya adressen och slipper få deklarationer i sin vanliga mail.
  • Maila sedan från den nya mailadress tillsammans med ditt För och Efternamn, Organisationsnummer och Studionamn, så ska vi aktivera ert konto. Maila till tda@lundberg-custom.com. Det är Lundberg Custom som administrerar konton och stämmer av mot SRT’s medlemsregister.
  • Därefter aktiverar vi ert konto, då kommer ett aktiveringsmail där ni anger ert nya lösenord.

Om ni stöter på saker som kan uppfattas som buggar maila: tda@lundberg-custom.com så ska de försöka hjälpa er.

Såhär använder du appen:

Startsidan

På appens startsida har du möjlighet att genomföra en deklaration, både för färger och hälsa. Du kan även skapa egna deklarationsfrågor och läsa nyheter.

Egna frågor

I egna frågor har du möjlighet att skapa och lägga till egna frågor. Frågetyperna är detsamma som för den vanliga deklarationen, men dessa blir unika för tatuerarens konto. På sektionen sparade fält har tatueraren möjlighet att redigera ordningen på befintliga fält, redigera fälten eller ta bort dem.

Deklaration färger

När tatueraren ska genomföra en färgdeklaration behöver namnet på projektet och kundens e-postadress fyllas i. Tatueraren väljer sedan färger som ska användas. Därefter uppmanas tatueraren att fylla i batchnummret på färgerna om de används första gången. Numret sparas i appen och behöver bara fyllas i första gången färgen används. Om batchnumret löpt ut uppmanas tatueraren att fylla i ett nytt batchnummer. När deklarationen är klar skickas den till både tatuerare och kund med all information som lagen kräver. Vet du inte vilka färger som ska användas sparar du deklarationen som ett draft och kan då redigera den efteråt och den uppdaterade versionen skickas ut igen. I listan för färger har tatueraren möjlighet att filtrera och söka bland färger. Tatueraren kan även spara favoritfärger genom att klicka på hjärtat bredvid färgen.

Deklaration hälsa

När hälsodeklarationen ska utföras ska surfplatta eller telefon lämnas över till kunden som får besvara frågorna. Efter deklarationen är genomförd skickas uppgifterna både till kund och tatuerare.

Inställningar

I appens inställningar har tatueraren möjlighet att byta lösenord och att byta studio.